A robot divíziót 1968-ban alapították meg és először hidraulikus elven működő robotokat fejlesztettek, majd a világ első elektromos hajtású csuklós hegesztő ipari robotját a Nachi fejlesztette ki és utána következtek a festő, pakoló robotok, valamint palettázási és egyéb más feladatokra alkalmas ipari robotok fejlesztése és gyártása. Termékpalettája az 1-1000 kg maximális teherbírású robotokig terjed, így minden iparágban felmerülő igényre tudunk megfelelő típust, ezzel együtt megoldást nyújtani. A legújabb kompakt ipari robotjai az MZ termékcsalád, amely 1-12 kg terhelhetőségig használható típusokat sorakoztat fel. Európában 2018 végén kezdték el forgalmazni a Nachi CZ10 típusú kollaboratív ipari robotját, amely 10 kg maximális terhelhetőséggel rendelkezik.

A Nachi cég a Toyota Motor Corporation hivatalos ipari robot beszállítója világszerte a kezdetektől fogva.
A cégcsoport kiváló műszaki színvonalú ipari robotokat állít elő. A cégnél erősen elkötelezettek a folyamatos fejlesztés iránt, hogy a továbbiakban is a legmagasabb színvonalat nyújtsák vásárlóinak. A Robot Solutions Kft. munkatársai szintén elkötelezettek a Nachi mellett, továbbá azon dolgozunk nap mint nap, hogy a jövőben minél népszerűbb ipari robot márka legyen a Nachi Magyarországon is.

 

Nachi cégcsoport rövid története

A NACHI egy multinacionális világcég, amelyet 1928-ban Kohki Imura alapított meg FUJIKOSHI STEEL INDUSTRY CO. Ltd néven a Japán Toyama városában. A cég több ipari szegmensben is jelen van, de elsőként 1928-ban fémfűrészek, fúró, üregelő és egyéb forgácsoló szerszámok gyártásával kezdtett el foglalkozni, majd 1938-ban speciális fémötvözetek gyártását indította el, amit nagyon jól tudtak felhasználni az 1939-ben induló forgácsoló gépek és csapágyak gyártásával foglalkozó divíziók elindításakor.

Következő lépésként 1958-ban megalapították a hidraulikus szelepek, pumpák, szivattyúk és egyéb hidraulikus berendezések gyártásával foglalkozó divíziót. Ezután 1964-ben kezdtek el ipari hőkezelő kemencéket és egyéb bevonatolási technológiákat, gépeket fejleszteni és gyártani azért, hogy a cég által gyártott fémek, csapágyak és egyéb berendezések alapanyagait házon belül tudják hőkezelni és bevonatolni. A cég 1963-ban nevet változtatott és NACHI-FUJIKOSHI CORPORATION néven működött tovább.

 

TERMÉKEK